RSS Sitemap Afdrukken

Nieuwsbericht

09-03-2010

Jan Durnez neemt afscheid als voorzitter RESOC Westhoek.

Gedeputeerde Provincie West-Vlaanderen Guido Decorte neemt fakkel over.

Jan Durnez (CD&V) werd op 5 maart opgevolgd als voorzitter van RESOC Westhoek (Regionaal Economisch en Sociaal Overleg Comité) door Guido Decorte, gedeputeerde van de Provincie West-Vlaanderen. Ieperling Jan Durnez  was 5 jaar lang voorzitter van RESOC Westhoek.

Tijdens de plenaire vergadering van RESOC Westhoek op 5 maart werd Jan Durnez officieel vervangen als voorzitter van RESOC Westhoek. De fakkel van RESOC Westhoekvoorzitter wordt nu overgenomen door Koksijdenaar Guido Decorte (CD&V). Hij volgde Durnez, tegenwoordig Vlaams Parlementslid en Senator, eerder al op als gedeputeerde voor de Provincie West-Vlaanderen. “Ik ben alvast van plan om het werk van Jan Durnez verder te zetten. Al zal ik ook proberen om mijn accenten te leggen, door ook specifieke acties, gericht op de Westkust, te ondernemen. Op die manier wil ik de Westkust mee opnemen in het RESOC-beleid van de Westhoek”, aldus de kersverse voorzitter.

 

Verwezenlijkingen

 

Sigrid Verhaeghe, stafmedewerker bij RESOC Westhoek, werkte vier jaar lang samen met Jan Durnez. Zij is dan ook uitstekend geplaatst om zijn belangrijkste inhoudelijke verwezenlijkingen te duiden. “Jan Durnez hamerde er vooral op dat zowel werkgevers als werknemers de nodige kennis moeten opbouwen en de juiste competenties moeten versterken. Iets wat ook duidelijk naar voor werd geschoven in het Streekpact (visie van RESOC Westhoek op de sociaal-economische ontwikkelingen, red.). Getuige daarvan is ons streven naar volwaardig hoger beroepsonderwijs in de Westhoek en het aanhalen van de banden met het hoger onderwijs via allerlei projecten. Jan Durnez is iemand die de jeugd in onze regio kansen wil bieden. Hij drukte al meermaals zijn bezorgdheid uit over de lopende braindrain in de Westhoek, die we nu via een project proberen te counteren. Gelukkig geeft hij ons, als jong RESOC-team in ontwikkeling, ook de nodige kansen.”

“Jan Durnez is iemand die de jeugd in onze regio kansen wil bieden”

 

“Een tweede inhoudelijke prioriteit, en voornamelijk zijn persoonlijke verwezenlijking, is de toetreding van RESOC Westhoek tot de grensoverschrijdende structuur EGTS West-Vlaanderen/Flandre-Dunkerque-Côte d’Opale. Via het RESOC kunnen de sociale partners immers rechtstreeks deelnemen aan de totstandkoming van een groter, slagkrachtiger grensoverschrijdend gebied in West-Europa. De toekomst van de Westhoek ligt immers voor een stuk over de grens”, aldus nog Verhaeghe.

“Een andere belangrijke verwezenlijking van onze gewezen voorzitter is het feit dat de Westhoek binnenkort meer bedrijvencentra (Diksmuide, Wervik en Poperinge) en een ondernemingscentrum (Ieper) zal krijgen. Vooral omdat hij vindt dat lokaal ondernemerschap en dus starters zeer belangrijk zijn voor de Westhoek. Gelukkig wordt de band tussen Jan Durnez en het RESOC niet helemaal verbroken. Hij wordt voor een jaar aangesteld als vertegenwoordiger van de Vlaamse Parlementairen

 

in RESOC Westhoek, als toegevoegd lid. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat hij voorturend de band met zijn streek zal bewaren en dat we altijd een beroep op hem zullen kunnen doen voor belangrijke dossiers voor de Westhoek”, besluit Sigrid Verhaeghe.

Jan Durnez