Door de plaatsing van de nieuwe pontons wordt het aantal ligplaatsen uitgebreid van dertig naar veertig. De concessie aan de overkant kan ook nog uitgebreid worden. Zo zou de totale site maximaal plaats kunnen bieden aan zestig boten. De investering bedraagt ongeveer 350.000 euro, gespreid over verschillende jaren. De eigenlijke uitbating van de jachthaven gebeurt door VVW Ieperlee.

‘Een eerste versie van de jachthaven werd in 1993 opgestart onder impuls van Daniël Deprez. Hij stichtte samen met anderen de Vereniging voor Watersport Ieperlee. Met beperkte middelen en een geringe diepgang werd de jachthaven toch een trekpleister. Om de jachthaven aantrekkelijker te maken, werd in de jaren erna de diepgang van de jachthaven door de beheerder Waterwegen en Zeekanalen verder uitgediept’, zegt burgemeester Jan Durnez (CD&V).

Dat was een eerste stap in de verdere ontwikkeling van de haven. In 2009 plaatste VVW Ieperlee 85 meter nieuwe pontons. Eind 2010 besliste het stadsbestuur om ook in te zetten op de uitbouw van de jachthaven en kwamen er nieuwe pontons bij. Ook werd een jachthavengebouw in het gebouw Porto Fino gekocht. Sanitair en een vergaderruimte kregen daarin een plaats. Het aantal overnachtingen in de jachthaven steeg in één jaar tijd (2010-2011) van 160 naar 360. Er zijn momenteel acht vaste liggers.

 

@Nieuwsblad