RSS Sitemap Afdrukken

Nieuwsbericht

16-04-2013

Plattelandsfonds

Op initiatief van Vlaams minister-president Kris Peeters, tevens bevoegd voor Plattelandsbeleid, heeft de Vlaamse regering op 8 maart het ontwerp van decreet tot vaststelling van de regels inzake de verdeling van het Vlaams Plattelandsfonds - of kortweg het plattelandsfonds – definitief goedgekeurd. Dit wordt nu verder ingediend bij het Vlaams Parlement.

 

Hiermee wordt uitvoering gegeven aan het Vlaams regeerakkoord 2009-2014 dat de oprichting van een Plattelandsfonds voorziet.

Voor het fonds werden 50 gemeenten geselecteerd.

Voor West-Vlaanderen zijn dit : Alveringem, Zuienkerke, Lo-Reninge, Heuvelland, Vleteren, Diksmuide, Veurne, Langemark-Poelkapelle, Damme, Poperinge, Houthulst, Ruiselede, Zonnebeke, Koekelare, Mesen, Wingene, Pittem, Kortemark en Spiere-Helkijn.

 

De concrete financiële invulling zal gebeuren tijdens de begrotingscontrole in de eerstvolgende weken. Gemeenten kunnen de extra middelen onder meer gebruiken voor de ontwikkeling van de open ruimte, het onderhoud en de heraanleg van het wegennet en de ontwikkeling van het toerisme en recreatie op het platteland.

 

Jan Durnez