RSS Sitemap Afdrukken

Nieuwsbericht

25-04-2013

Ruim 4 miljoen euro voor nieuwe fietspaden in Ieper

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits kent ruim 4 miljoen euro subsidies toe aan de stad Ieper voor de aanleg van de nieuwe fietspaden langs de gewestweg N308 Poperingseweg. Het gaat om een verkeersveilige verbinding tussen de Ieperse deelgemeente Vlamertinge en het centrum van de stad, met een aansluiting op de fietspaden richting station. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits maakt ruim 4 miljoen euro vrij voor de aanleg van deze fietspaden.

 

Ieper krijgt op dit moment veilige enkelrichtingsfietspaden langs beide zijden van de N308 de Poperingseweg tussen de Tulpenlaan in Ieper en de Hoge Akkerweg in deelgemeente Vlamertinge. De nieuwe fietspaden hebben een lengte van bijna 3 km. De verbinding maakt deel uit van een cruciale fiets-as voor de schoolgaande jeugd, maar is ook belangrijk voor het woon-werk verkeer. De nieuwe fietspaden zullen aansluiting vinden met de nieuwe wegen en fietspaden die er komen aan het station van Ieper. De werkzaamheden voor de vernieuwde stationsomgeving zijn ondertussen van start gegaan.

 

De fietspaden langs de N308 zullen buiten de bebouwde kom vrijliggend zijn en binnen de bebouwde kom verhoogd aanliggend tussen de Capucienenstraat en de Tulpenlaan, met een breedte van 1,5 tot 1,75 m. Ze worden aangelegd in comfortabel cementbeton. Er wordt ook gezorgd voor de nodige verlichting.

 

Burgemeester Jan Durnez : “Vlamertinge is de grootste Ieperse deelgemeente met 3700 inwoners, een veilige en goedlopend fietspad voor school- en woon-werkverkeer  is dan ook zeer belangrijk. “

 

Vlaams minister Hilde Crevits maakt voor dit fietsproject net iets meer dan 4 miljoen euro vrij : “De nieuwe verkeersveilige fietsverbinding tussen Vlamertinge en Ieper moet het fietsen aanmoedigen. Ze is belangrijk voor de vele scholieren en werknemers die naar het centrum van Ieper willen. In de toekomst staat nog de verlenging van dit fietspad richting Poperinge ook nog op het programma. Hetzelfde concept zal worden toegepast zodat de fietser uiteindelijk een veilige en herkenbare aaneengesloten fietsroute van Ieper tot in Poperinge zal kunnen volgen. Deze realisatie vormt een essentiële schakel in het fietsnetwerk in de Westhoek waar de voorbije jaren verschillende nieuwe fietspaden bijgekomen zijn.”

 

Jan Durnez