RSS Sitemap Afdrukken

Nieuwsbericht

09-01-2013

IEPERS COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

Bij de verkiezingen van 14 oktober haalden we met onze CD&V/N-Va-ploeg een mooie score in de stad.       Onze lijst kreeg van 12.627 Ieperlingen hun stem. Waarvoor dank!   21 van onze 33 kandidaten konden zo een zitje in de gemeenteraad bemachtigen.

Uiteraard zijn het niet alleen deze 21, maar wel alle 33 kandidaten én de vele vrijwilligers die meehielpen tijdens de campagne die hun aandeel hebben in dit succes.

Bij deze dan ook een welgemeende dank-je-wel voor de goeie samenwerking! Tijdens de campagne, maar zeker ook nu nog in de periode erna.

 

Jef Verschoore, Jan Delie, Dieter Deltour, Katrien Desomer, Stephaan De Roo, Dominique Dehaene, Eva Ryde en Marieke Cloet worden mijn collega’s in het college.

 

Yves Leterme is de eerste gemeenteraadsvoorzitter.

Dit wordt wel even wennen (ook voor de pers): de burgemeester die de gemeenteraad niet meer voorzit. Zelf was ik daar hevig voorstander van. Het werken met een provincieraadsvoorzitter maakte het debatteren als deputatie ook veel duidelijker. Ook in de vele Brusselse parlementen functioneert dit goed. Merkwaardig dat men daar niet voor kiest in Vlaanderens grote steden (Leuven, Gent, Antwerpen).

 

Jan Breyne zal onze CD&V/N-Va-fractie in de gemeenteraad leiden. Jan Vercammen (N-Va) is co-fractieleider.

 

Wat bevoegdheidsverdeling binnen de groep betreft, zijn dit de grote lijnen:

 

Eerste schepen wordt Jef Verschoore, tevens bevoegd voor oa In Flanders Fields, Musea, Toerisme, 100 jaar Grote Oorlog en gebiedsgerichte inspraak.

 

Jan Delie wordt bevoegd voor burgerzaken, leefmilieu en seniorenbeleid.

 

Sport, financiën, patrimonium en juridische zaken komen tercht bij Dieter Deltour

 

Katrien Desomer wordt schepen van economie, personeel en cultuur.

 

En Stephaan De Roo van openbare werken en groendienst, integraal waterbeleid, land- en tuinbouw.

 

Dominique Dehaene krijgt als kersvers schepen de bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Mobiliteit, stadsontwikkeling en dorpskernvernieuwing, omgevingsvergunningen

Wonen toegewezen.

Ook nieuw in het schepencollege is Eva Ryde. Zij wordt bevoegd voor onderwijs, bibliotheek/archief, Vredestad en ontwikkelingssamenwerking en Jeugd en Gezin, Dierenwelzijn.

 

Marieke Cloet neemt naast de taak van OCMW-voorzitter ook het bijhorende sociaal beleid voor haar rekening.

 

Zelf ben ik als burgemeester bevoegd voor het algemeen beleid, veiligheid. Ook bestuurszaken en samenwerking neem ik onder mijn hoede.

Elk van de clusters  bevat  meer gedetailleerde deeltaken, die  worden nu verder uitgewerkt.

Jan Durnez