RSS Sitemap Afdrukken

Nieuwsbericht

18-02-2010

Extra ondersteuning voor gemeenten bij de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst Milieu

Op vraag van Jan Durnez antwoordde Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege dat er een bijsturing komt van de ondersteuning en begeleiding van de gemeenten bij de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst milieu.

Jan Dunrnez maakte de Minister er immers attent op dat er maar liefst 104 van de 268 Vlaamse gemeenten die intekenden afgekeurd werden op het basisniveau. Het ging daarbij vaak over een afkeuring waarbij slecht één verplichting niet of niet goed genoeg werd nageleefd. Waardoor die gemeenten dan onmiddellijk de totale subsidie misloopt.

 

De Minister erkent deze cijfers maar verdedigd wel het toegepaste systeem. Wel wil ze verdere inspanningen doen vanuit Vlaanderen en ook in samenspraak met de provincies om de afgekeurde gemeenten beter en meer te gaan ondersteunen. Daaromtrent zijn er met de provincies al concrete afspraken gemaakt. Dit zou, aldus de Minister, moeten resulteren in heel wat minder afkeuringen volgend jaar. Een ondersteuning nog meer op maat van de individuele gemeente, zal ongetwijfeld het aantal afkeuringen drastisch doen dalen, besluit de Minister.

 

Lees de volledige vraag van Jan Durnez en het antwoord van Minister Schauvliege hier.

Jan Durnez