RSS Sitemap Afdrukken

Nieuwsbericht

07-02-2012

Persbericht CD&V Ieper

Het CD&V-partijbestuur heeft in overleg met NV-A  Ieper Minister van Staat Yves Leterme gevraagd de kartellijst te trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in Ieper. Een nieuwe lijsttrekker is nodig nu  burgemeester Luc Dehaene beslist heeft een punt te zetten achter  15 jaar burgemeesterschap.

Zijn ervaring, relaties en contacten bieden grote kansen voor onze stad. Yves Leterme is sinds de verkiezingen van 1994 lid van de gemeenteraad en was reeds eerder Schepen van de Stad. Yves Leterme heeft het lijsttrekkerschap aanvaard en meegedeeld ook na de verkiezingen effectief  lid te blijven van de gemeenteraad. Gezien zijn lopende  internationale OESO-opdracht, met veel buitenlandse missies,  kan hij het  mandaat van burgemeester, zo dit aan het kartel  CD&V-NV-A  wordt toegewezen, niet  onmiddellijk opnemen.

Hij heeft gesteld dit wel te zullen doen, bij de beĆ«indiging van zijn Oeso-opdracht,  ten laatste  eind 2015 Vlaams parlementslid  en gemeenschapssenator Jan Durnez is aangeduid om  de derde plaats op de lijst in te nemen  en is naar voor geschoven om in deze periode de leiding op te nemen. Voor hij gedeputeerde van de provincie werd was hij  schepen van 1983-1991. Het mandaat van gemeenschapssenator zal  eindigen bij het opnemen van een stedelijk mandaat.

 

Het kartel met NV-A wordt bevestigd en NV-A zal twee kandidaten voordragen in de eerste vijf plaatsen van de lijst.
Schepen Jozef Verschoore, lid van de gemeenteraad sinds 1988 en schepen sinds 1994 zal als lijstduwer fungeren.
De volledige lijst met de 33 kandidaten, op een na met evenveel  vrouwen als mannen, zal  door het kartel voorgesteld worden tegen eind juni.

Jan Durnez