RSS Sitemap Afdrukken

Nieuwsbericht

21-12-2010

PERSBERICHT: EGTS West-Vlaanderen/Flandre-Dunkerque-Côte d’Opale

Het nieuwe werkingsjaar 2011 in de steigers

Op maandag 13 december 2010 vond onder leiding van de co-voorzitters Michel Delebarre en Jan Durnez, de Algemene Vergadering plaats van de EGTS West-Vlaandren/Flandre-Dunkerque-Côte d’Opale in Dunkerque.

In aanwezigheid van mevrouw Bocoz, de Franse ambassadrice in België, de heer Jérôme Gutton, de sous-préfet van Dunkerque en de heer Leo Peeters, de consul-generaal van België te Lille, hebben de vertegenwoordigers van de 13  leden van de EGTS het werkingsjaar 2011 voorbereid.

 

Voor de eerste maal werd er een wijziging in de samenstelling van de politieke organen van de EGTS doorgevoerd. In Frankrijk vonden in maart 2010 regionale verkiezingen plaats waardoor de Région Nord-Pas de Calais 2 nieuwe vertegenwoordigers diende aan te duiden als leden van de Algemene Vergadering. Mevrouw Jacqueline Gabant en de heer Wulfran Despicht kregen een warm onthaal van de overige leden. De heer Despicht werd ook meteen verkozen als lid van het Bureau van de EGTS.

 

De Algemene Vergadering was tevens het moment om verslag uit te brengen over een aantal exemplarische activiteiten die de afgelopen maanden hebben plaats gevonden : een technisch seminarie over de economische positionering van de grensoverschrijdende regio in oktober, een terreinbezoek rond de problematiek van de wateroverlast in november en de opstart van het Interreg IV A project « grensoverschrijdend functioneel en recreatief netwerk » dat de steun krijgt van de EGTS.

 

Voor 2011 beschikt de EGTS over een budget van 276 850  euro om het werkprogramma 2011 uit te voeren. Het werkprogramma is opgebouwd uit 4 krachtlijnen :

  1. Het dagelijkse beheer van de EGTS.
  2. Het Interreg IV A project van de EGTS verder uitvoeren.
  3. Opvolgen en ondersteunen van de Europese projecten die een EGTS-keurmerk of label hebben gekregen. De Algemene Vergadering heeft op 13 december nog haar steun verleend aan het Interreg IV A project in voorbereiding inzake de oprichting van een grensoverschrijdend opleidingscentrum voor verpleegkundigen.
  4. De acties en projecten van de werk- en projectgroepen van de EGTS realiseren. Een greep uit de goedgekeurde voorstellen: een grensoverschrijdende rally voor jongeren, een grensoverschrijdende kaart van het openbaar vervoer, een seminarie over de montage van projecten in de culturele sfeer, een technisch seminarie voor de ondernemers, samenwerken rond de problematiek van de brain-drain. Wordt zeker vervolgd.
Jan Durnez